• Vrienden van WBVC

  • Hoofddonateur van stichting WBVC

Algemene voorwaarden 2024

 

1. De organisatie beslist in overleg met de organiserende comités over het al dan niet doorgaan van de veldrit bij abnormale weersomstandigheden.
Bij twijfel of vragen voor alle wedstrijden op de wedstrijddag: 06 2318 4837

2. Alle wedstrijden worden verreden onder het reglement van de WBVC. Behalve de 5, 6, 7 en 8 jarigen, deze vallen onder de Dikke Banden Cross. Dit houd in dat zij geen WBVC licentie of daglicentie hoeven kopen, maar wel inschrijfgeld betalen.

3. De aanvang van de eerste categorie is steeds 10.45 uur. Echter de inschrijving voor de 5-6 jarigen, en 7 -8 jarigen sluit om 10.20 uur, voor 9 -10 jarigen om  10.55 uur, voor 11 -12 jarigen om 11.25 uur, voor 13 -14 jarigen om 11.50 uur, voor 15-16  jarigen en Dames 15+ om 12.55 uur, voor  MTB 17+ 13.30 uur, Categorie B45+ om 14.20 uur, voor categorie Categorie A 17+ 15.05 uur. Voor starttijden zie de aparte link starttijden op onze site.

4. Categorie startvolgorde is iedere week steeds vanaf 5-6 jaar t/m 13-14 jaar. Daarna pauze (12.45 uur), mogelijkheid om in te rijden voor oudere categorieën. Startvolgorde na de pauze (13.15 uur) vanaf 15-16 jaar, t/m Categorie 17+

5. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijke ongevallen noch voor materiële schade van de deelnemers.

6. Deelnemers stemmen middels hun inschrijving c.q. deelname in, om de organisatie toe te staan om uitslagen, klassementen en foto`s van deelnemers te mogen plaatsen en delen op de website van de organisatie, internet en social media, onder voorwaarden die zijn vastgelegd in een privacy verklaring van de organisatie.

7. Elke deelnemer, ongeacht in het bezit van een licentie anders dan de WBVC, dient een WBVC licentie(€ 20,-) of daglicentie(€ 5,-) te kopen(Contant betalen op de wedstrijddag), er is geen PIN gelegenheid. Bij het aanmelden zijn er dus maar twee mogelijkheden, een WBVC licentie of een daglicentie. Een WBVC licentie is enkel geldig voor deelname aan WBVC wedstrijden. Deelnemers zonder WBVC licentie zijn, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs, verplicht een daglicentie te nemen.

8. Het  inschrijvingsgeld  bedraagt  € 4,00  per wedstrijd. Voor niet-WBVC licentiehouders betalen  € 5,00 extra voor een  WBVC daglicentie. Alle deelnemers betalen € 1,00 borg voor het rugnummer, deze borg wordt terug betaald indien het rugnummer zuiver wordt ingeleverd. De 5, 6, 7 en 8 jarigen vallen onder de Dikke Banden Cross en hoeven geen WBVC licentie of daglicentie te kopen. Men dient zelf voor spelden te zorgen. Spelden kunnen bij de secretaris gekocht worden voor  € 1,- per vier spelden. Spelden kunnen niet terug ingeleverd worden.(Alle kosten dienen contant betaald te worden op de wedstrijddag)

9. In iedere categorie worden de deelnemers geklasseerd.
De puntenverdeling is als volgt:     

 1e  > 60 punten          2e > 55 punten             3e > 50 punten          4e> 47 punten     

5e> 44 punten             6e> 41 punten              7e> 39 punten          8e > 37 punten           

9e > 35 punten            10e > 33 punten          11e> 32 punten         12e> 31 punten             

enz. aftellend met 1 punt tot 6 punten. De  overige deelnemers die de wedstrijd uitrijden krijgen 5 punten. Renners die de wedstrijd niet uitrijden, maar zich afmelden bij de jury, ontvangen ook 5 punten. Renners die zich niet afmelden ontvangen geen punten. Een deelnemer of deelneemster dient gestart te zijn geweest voor toekenning van punten.

10. Je mag een categorie hoger rijden, tussentijds naar een  categorie hoger/lager betekent dat de behaalde punten voor het klassement komen te vervallen. Als je in de nieuwe categorie nog aan de voorwaarden voldoet van negen wedstrijden dan kom je nog in aanmerking voor het eindklassement.                     

11. Alle uitslagen en klassementen van de jury zijn bindend, mocht er een fout in de uitslag zitten, dan kunt u via Email protesteren t/m dinsdag na de wedstrijd tot 00.00 uur, de jury zal het protest opnieuw beoordelen, waarbij de uitspraak bindend is. Mocht er een fout in het klassement zitten, dan kunt u via Email protesteren t/m vrijdag na de voorafgaande wedstrijd tot 00.00 uur, de jury zal het protest opnieuw beoordelen, waarbij de uitspraak bindend is.              

12. Na iedere wedstrijd worden de eerste drie gehuldigd bij de jurywagen, mocht dit na de start van de volgende categorie mogelijk zijn, zal de jury beslissen. 

13. Iedere deelnemer die in het eindklassement voorkomt dient zijn eigen prijs af te halen, niet afgehaalde prijzen vervallen aan de organisatie WBVC.

14. Belgische licentiehouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun dispensatie(autorisatie)aanvraag bij hun bond. 

Kalender
Startkaart 2024

Vanaf nu is het mogelijk om u via de website aan te melden voor een startkaart voor het seizoen 2024. Dit geldt voor alle deelnemers met of zonder licentie.

Aanvragen